Mer om Tågalycke by

Tågalycke 1:14 Ängelholmsvägen väg 112

Längst till höger Karin och Anna Andersson med fosterbarnen Maria och Astrid. Längst till vanster Hugo Brandt från Väsby, senare bosatt på Nygårdavägen. Mannen och kvinnan med ett barn i knäet ej igenkända.

Senare ägare var Folke Gudmundsson därefter Agnes och Astrid Gudmundsson och därpå Hasse och Ingegerd Johansson med åkerarealen utarrenderad till Bertil och Anders Trulsson, Ingelsträde.

Tågalycke 1:16 Hustoftavägen 116

Från vänster Sven Andersson från Hustofta 1:33, Signe Svensson, Märta Svensson, Arvid Andersson och Henning Svensson.

Senare tog Sven och Elsagreta Vegelid med döttrarna Ingrid och Kerstin över. Ingrid Vegelid var min syster Karins bästa lekkamrat under 60-talet. Sven var systerson till Märta Svensson på den nedersta bilden och hon var hushållerska till Arvid Andersson som väl ägde gården. Henning längst till höger på fotot var gårdens dräng.

Senare ägare var Ingmar Herting  och nu 2023 Jasmine Ydestrand och Joakim Hallgårde.

Tågalycke 1:18 Nygårdavägen

Emilia och Anders Pettersson.

Senare ägare Oskar och Judith Svensson som båda bl.a säsongsarbetade på Storegård. Oskar dessutom möllesven på Storegårds mölla.

Tågalycke 1:19 Nygårdavägen

Ella och Elvin samt Jenny och Ivar L. Nyman. Ivar var fjärdingsman och ordförande i kristidsnämnden och rekvirerade bl.a traktens bildäck.
Senare ägare var Hilma och Helge Andersen med sonen Kenneth som länge fanns i Britta och Johns möbelaffär. Många minns nog hans eleganta vita Ford Mustang. Hilma säsongsarbetade också på Storegård precis som grannen Judith S.
Enligt uppgift bodde också Tofftin här senare, nämnd i samband med rivningen av Storegårds mölla.

Tågalycke 1:22

Amanda och Elof Larsson.

Tågalycke 1:29 Nygårdavägen

Emma Andersson, tidigare Rudolfsfält.

Tågalycke 1:30 "Vilan" Nygårdavägen 21

Lilla Maj Britt med sin docka, och med Anna och Gustav Olsson. Till höger Inez och Per Olsson.
När jag var i 10-12-årsldern bodde "Tuffe Sven" här. Mycket cowboys och indianer har lekts med honom, Jan Fransson i grannhuset närmare Höganäs och rsten av ungarna i grannskapet.
Nu 2023 lär Christer och Amica Stolt bo här.


Tågalycke 1:33 Prästavägen

Gunnar samt Gustav och Anna Andersson.

Tågalycke 1:34 Nygårdavägen 25

Vänstra mellersta bilden Selma, Brita och Olivia Karlsson. Brita blev sömmerska och flyttade till Hustofta. Bilden höger om Frans Karlsson, övriga ej namngivna. Undre bilden Johannes Olsson som ägde huset och var cykelreparatör och bodde på ovanvåningen. Gregorioff bodde  t.v. på nedervåningen och Jarl och Evy Nilsson t.h innan de flyttade till Hustofta.
Nu 2023 Andjelko Mrnavac som också köpte till mark bakom från Storegård för sin verkstad.
Huset kan vara byggt 1882 för förr fanns det ett brunt keramikhjärta ovanför balkongen med texten "Lyckan 1882".